Annons

Annons

ECB

Riksbankschef Stefan Ingves blir förste vice ordförande i Europeiska systemrisknämnden, ESRB.

Rekordlåga inflationsförväntningar och uppskruvade börser sätter ECB:s nya centralbankschef Christine Lagarde under hård press. Realtids Claes Folkmar ställer välvilligt upp med några tips för framtiden.

Morgonsvepet torsdag: Korruptionsexperter höjer sitt missnöje över Finansinspektionens hantering av misstänkt penningtvätt på Swedbank och SEB, Lagarde debuterar och arbetslösheten stiger. 

Det är mindre viktigt om en obligation stämplas som ljus- eller mörkgrön. Oavsett nyans så skapar det ökad transparens för investerarna som i slutändan ska avgöra vad de önskar finansiera. Det skriver Nina Ahlstrand, Head of Sustainable Finance DNB och Elisabeth Beskow, CEO DNB Northern Europe.

Europeiska centralbankens råd har beslutat att lämna räntorna oförändrade. Styrräntan - lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet - ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,50 procent.

Den som spar den har – inte särskilt bra ekonomi. Det har både Tyskland och Grekland fått erfara. Realtids krönikör Per Lindvall konstaterar att eurozonen är i akut behov av en ny finanspolitik.

JP Morgan satsar på fintech, Ericsson sätter av 12 miljarder för mututredning, ECB-topp lämnar i förtid – ersättare till annan ledamot på väg in. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Sidor