Annons

Annons

ECB

Det är mindre viktigt om en obligation stämplas som ljus- eller mörkgrön. Oavsett nyans så skapar det ökad transparens för investerarna som i slutändan ska avgöra vad de önskar finansiera. Det skriver Nina Ahlstrand, Head of Sustainable Finance DNB och Elisabeth Beskow, CEO DNB Northern Europe.

Europeiska centralbankens råd har beslutat att lämna räntorna oförändrade. Styrräntan - lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet - ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,50 procent.

Den som spar den har – inte särskilt bra ekonomi. Det har både Tyskland och Grekland fått erfara. Realtids krönikör Per Lindvall konstaterar att eurozonen är i akut behov av en ny finanspolitik.

JP Morgan satsar på fintech, Ericsson sätter av 12 miljarder för mututredning, ECB-topp lämnar i förtid – ersättare till annan ledamot på väg in. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Flera nyckeltal visar att Sverige är illa rustad för en kommande lågkonjunktur. Sverige behöver vakna och agera nu, skriver Sean Hamilton George, investeringschef på Strukturinvest Fondkommission.

UPPDATERAD Nordea spår ytterligare penningpolitiska lättnader i december efter att ECB på torsdagen sänkt räntan till minus 0,5 procent och meddelat köp av obligationer för 20 miljarder euro i månaden.

Europeiska centralbanken verkar gå mot en ny runda av verkningslösa stimulansåtgärder. Realtids krönikör Claes Folkmar uppmanar ECB-chefen Christine Lagarde att pröva en ny penningpolitik.

En server hos Europeiska centralbanken, ECB, har blivit hackad. ECB stängde ned servern under torsdagen.

Sidor