Annons

Annons

Deloitte

Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap 2019 tilldelas Hans Stråberg för sitt ordförandeskap i industriföretaget Atlas Copco och Kathrine Löfberg för sitt ordförandeskap i kafferosteriet Löfbergs.

Kostnadsbesparingar har seglat upp som företagens främsta prioritering på bekostnad av tillväxtplaner. Det framgår av Deloitte och SEB:s färska undersökning CFO Survey.

Ökat samarbete mellan banker och myndigheter samt ökat användande av teknik är receptet för att bättre bekämpa penningtvätt, enligt tidigare Europolchefen Rob Wainwright, nu partner på Deloitte. 

Tull- och handelsöverenskommelser har på sistone fått en central politisk roll, men många svenska företag är fortfarande yrvakna när det gäller frågan. En av lösningar är bättre egenkontroll. Det skriver Benny Persson och Jennifer Albèr på Deloitte.

Svenska företag misslyckas nästan alltid med sina besparingsmål. "Vi är mitt uppe i ett viktigt attitydskifte som handlar om att sluta spara sig till tillväxt och istället skapa tillväxt genom att transformera företaget", säger Jonas Malmlund, partner på Deloitte.

KPMG följer trenden bland revisionsbyråerna och erbjuder nu affärsjuridiska tjänster. Chef över verksamheten blir affärsjuristen Mattias Bergman som närmast kommer från Deloitte.

Sverigechefen för ett danskt bolag i byggbranschen lyckades obemärkt förskingra miljoner kronor under flera års tid. Deloitte och en av dess revisorer stäms nu på skadestånd om drygt 25 miljoner kronor jämte ränta på grund av oaktsam revision.

M&A-aktiviteten minskar globalt under första halvåret med 11 procent där värdet uppgår till 1,8 biljoner dollar, motsvarande 16,8 biljoner kronor. I Sverige är det Goldman Sachs och Pwc som toppar Merger Markets League Tables under första halvåret.

Svante Forsberg skrev sitt första cv härom veckan. Han är 66 år och har arbetat mer än halva sitt liv på revisions- och konsultjätten Deloitte. "Jag lämnar nu Deloitte men vill inte sluta arbeta för att jag uppnått pensionsåldern", säger han. Nästa steg blir att utveckla Styrelseakademien i rollen som ordförande. 

Deloitte har utsett tolv nya delägare. "Det är en fantastisk känsla", säger  Henrik Ekström, en av de nya delägarna. Hela listan hittar du här. 

Sidor