Annons

Annons

Deloitte

Allra tvingas betala revisionsarvodet för den utökade granskning som Deloitte genomförde i början av 2017 samt revisionsbyråns rättegångskostnader.

Finanschefernas optimism oroar experter, Batljans SBB siktar på 40 miljarder till 2023, Starbreeze hemlighöll insiderinformation och Myndigheter föreslås få vetorätt om utländska uppköp. Det är några av rubrikerna denna morgon den 5 december.

Ebba Lindsö och Karin Moberg är nu i blickfånget inför huvudförhandlingen som startades i veckan mellan Allra och Deloitte. Deloitte hävdar att man redan i februari 2017 gjorde klart för för Alexander Ernstberger att det behövdes en utökad granskning, vilket kvitterades av Karin Moberg och Ebba Lindsö.

Alf Göransson tilldelas Guldklubban 2018 för förtjänstfullt ordförandeskap i Loomis AB. I klassen onoterade bolag belönades Marie Berglund, ordförande Eurocon Consulting AB.

Allra ställer sig positiv till att en medlare utses i målet mot Deloitte men revisionsbyrån säger nej till förlikning. Nu stundar huvudförhandling där bland andra Allra-vd:n Alexander Ernstberger och Deloitte-partnern Jan Palmqvist ska förhöras.

Synen på vad som är acceptabel skatteplanering har ändrats radikalt på tio år. Det menar skatterådgivare Magnus Larsson, Deloitte. När det gäller cum cum-uppläggen berättar han: “Jag avrådde redan då, uppläggen var för drivna.”

Avancerad teknologi från Formel 1-världen ska öka kraften i Deloittes rådgivning. Samarbetet är ett exempel på hur management consulting utvecklas genom digitalisering, berättar Victor Kotnik, delägare och projektledare på Deloitte i Sverige. 

Sidor