Annons

Annons

Deloitte

Svante Forsberg skrev sitt första cv härom veckan. Han är 66 år och har arbetat mer än halva sitt liv på revisions- och konsultjätten Deloitte. "Jag lämnar nu Deloitte men vill inte sluta arbeta för att jag uppnått pensionsåldern", säger han. Nästa steg blir att utveckla Styrelseakademien i rollen som ordförande. 

Deloitte har utsett tolv nya delägare. "Det är en fantastisk känsla", säger  Henrik Ekström, en av de nya delägarna. Hela listan hittar du här. 

Efter uppgifter i veckan om att både Synsams och Cabonlines ägare valt att vänta med börsnotering – IPO – på grund marknadsturbulensen är frågan om intresset för börsnoteringar svalnat av? Realtids fredagspanel ger sin syn på klimatet för börsintroduktioner just nu.

 

För att företagen ska öka sitt förtroende bland unga måste de bli bättre på att hantera personlig data och ge tillbaka till samhället och miljön. Det visar rapporten 2019 Millennial Survey från revisions- och konsultbolaget Deloitte.

Optimismen kring affärsläget är lägre än tidigare bland finanschefer i svenska företag till följd av att allt fler ser politiska risker. Färre finanschefer planerar för investeringar och anställningsviljan minskar.

Noterade företag har i praktiken enbart The Big 4 (Deloitte, EY, KPMG, PWC) att välja på. Situationen har förvärrats genom reglering på EU-nivå. Det skriver Jan Marton, docent och verksam vid Handels­högskolan i Göteborg.

Det är tydligt att klienter i Norden blir allt mer positiva till konsultbranschen – inom revision och management. Konsulterna anses leverera uppdrag med hög kvalitet som tillför värde. I alla fall innan samarbetet väl har inletts, visar en ny undersökning.

Den juridiska marknaden är under stor förändring och efterfrågan på alternativa rådgivare ökar snabbt. En tydlig trend är att revisionsbyråerna ökar. EY har exempelvis 100 affärsjurister i Norden.

Valet att bli revisor var inte självklart för Anneli Pihl då de flesta i hennes omgivning inte studerade vidare. Idag har det gått 16 år sedan hon gjorde sin första arbetsdag och hon brinner fortfarande för yrket – hos samma arbetsgivare, Deloitte.

Revisionsjätten Deloitte har en stark pipeline inom fusioner och förvärv – M&A – och ser fortsatt en mycket god marknad under våren och hösten. Samtidigt finns vissa tecken till avmattning globalt under 2019, uppger David Järnland, partner på Deloitte, till Realtid.

Sidor