Annons

Annons

Deloitte

Deloitte-experten Tom Johannessen ser positivt på EQT:s intåg i norska försäkringsjätten Storebrand. Han ser också stor potential i Storebrand framöver.

Goldman Sachs och PWC är de stora vinnarna som rådgivare vid fusioner och förvärv, trots ett svagt M&A-år globalt och i Europa. I USA ökade dock M&A-aktiviteten.

Guldklubban för förtjänstfullt ordförandeskap 2019 tilldelas Hans Stråberg för sitt ordförandeskap i industriföretaget Atlas Copco och Kathrine Löfberg för sitt ordförandeskap i kafferosteriet Löfbergs.

Kostnadsbesparingar har seglat upp som företagens främsta prioritering på bekostnad av tillväxtplaner. Det framgår av Deloitte och SEB:s färska undersökning CFO Survey.

Ökat samarbete mellan banker och myndigheter samt ökat användande av teknik är receptet för att bättre bekämpa penningtvätt, enligt tidigare Europolchefen Rob Wainwright, nu partner på Deloitte. 

Tull- och handelsöverenskommelser har på sistone fått en central politisk roll, men många svenska företag är fortfarande yrvakna när det gäller frågan. En av lösningar är bättre egenkontroll. Det skriver Benny Persson och Jennifer Albèr på Deloitte.

Svenska företag misslyckas nästan alltid med sina besparingsmål. "Vi är mitt uppe i ett viktigt attitydskifte som handlar om att sluta spara sig till tillväxt och istället skapa tillväxt genom att transformera företaget", säger Jonas Malmlund, partner på Deloitte.

KPMG följer trenden bland revisionsbyråerna och erbjuder nu affärsjuridiska tjänster. Chef över verksamheten blir affärsjuristen Mattias Bergman som närmast kommer från Deloitte.

Sidor