Annons

Annons

Birgitte Bonnesen

 Johan Torgeby, vd och koncernchef för SEB, har valts till ny ordförande för Svenska Bankföreningens styrelse. 

Penningtvättslagen är så ”restriktiv” - det vill säga rekvisiten för brott så utformade att få eller ingen bankanställd kommer (eller kan) bli fälld. Penningtvättslagen innefattar  inte någon straffrättslig reglering i sig och är dysfunktionell. Det skriver advokat Raoul Smitt.

Theresa May får ultimatum, Disney i jätteaffär och "Bonnesen tar fighten - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna onsdagsmorgon.

Siffror från Brummer & Partners var det som lockade våra läsare överlägset mest denna vecka. Goldman Sachs nya klädkod och vem Frida Bratt har i åtanke när hon skriver i sin nya roll som sparekonom på Nordnet drog också storpublik.

Tillväxtoro inför ECB-besked, Browder gör slag i saken och storägare öppnar för att ge Bonnesen ansvarsfrihet - det är några av rubrikerna denna torsdagsmorgon.

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen förklarar för Bloomberg news att hon inte har några planer på att avgå men att hon haft skäl att reflektera över sin egen kommunikationsstil.

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick en ökad ersättning under 2018 med 1 miljon kronor. Om hon skulle få sparken har hon en rejäl fallskärm under tolv månader.

Det ska ske en omorganisation av Swedbanks affärsområde Svensk Bankverksamhet. Swedbanks vd och koncernchef Birgitte Bonnesen går in som tillfällig chef.

Sidor