Annons

Annons

Betsson

Bettingbolaget Betsson vill ta in minst 500 miljoner kronor och söker nu via Nordea och Swedbank potentiella obligationsinvesterare. CFO Martin Öhman förklarar varför.

Efter Tristan Sjöbergs transaktioner genom sitt cypriotiska bolag kräver nu Skatteverket att Betsson-ägaren och den tidigare ledamoten ska betala 30 miljoner kronor. ”Hans agerande tyder på att han medvetet har försökt undgå beskattning”, skriver Kammarrätten.

Realtid kan avslöja att Jon Jonsson låg bakom den kontroversiella rapporten om Betsson som föranledde spelbolaget att kontakta både Finansinspektionen och Börsen.
Syftet med rapporten bedömdes ha varit att positionera SSE Opportunities innehav av Betsson för en kursnedgång.
Realtid.se har tagit del av dokument från Jon Jonsson som visar att SSE Opportunities verkligen tjänade pengar i handel med Betsson-aktier.
– Om det skulle vara så att något fel begåtts är det för myndigheter att undersöka och inte för oss som bolag, säger Pontus Lindwall styrelseordförande i Betsson. 

UPPDATERAD: Maltabaserade Optimizer Invest rekryterar före detta vd för Betsson.com som ny chef. En av bolagets grundare lämnar också mer information om en ny hemlig satsning som ska offentliggöras inom kort.