Annons

Annons

Agnes Hammarstrand

Advokaternas advokat Agnes Hammarstrand på Delphi, berättar om sin klassresa, sina drivkrafter och den eviga kunskapstörsten. 

”Förundersökningsfängelset,” Per Lindvalls holmgång med Lars Jonung och Realtids nya makrokrönikör. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Agnes Hammarstrand som är delägare på Delphi har röstats fram till Advokaternas advokat – för andra året i rad.

Advokatbyrån Delphis partner Agnes Hammarstrand har utsetts till Årets Justitia för sitt jämställdhetsarbete. “Man kan vara delägare på en advokatbyrå samtidigt som man arbetar för ökad jämställdhet”, säger hon till Realtid.

De flesta delägare och chefer på advokatbyråer är män och statistiken rör sig fram med snigelfart – men det är dags nu för oss att välja att inte vara gnälliga och att inte ge upp. Det skriver Agnes Hammarstrand, delägare och aktiv i ledningen av Delphi Göteborg.

Niclas Lindeberg, tidigare Group Vice President för STS, har rekryterats som vd för Delphi Göteborg. Byrån tar ett nytt grepp för att stärka sitt affärsfokus.

Branschens främsta affärsjurist var på väg i en helt annan riktning. Några vaknätter framför internet fick henne att byta spår. Vilken tur, tycker kunder och kollegor som i Agnes Hammarstrand ser Sveriges skarpaste affärsjurist.

För sjätte året i rad rankas Johan Eriksson högst bland Sveriges försvarsadvokater. Flera specialister på ekobrott, men bara en kvinna finns med på försvarsadvokaternas tio i topp.

För första gången någonsin blir en kvinna årets advokat när branschkollegorna väljer den advokat de själva helst skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Här är topplistan med årets hetaste namn i branschen.