Annons

Annons

ABB

Finansinspektionen gav 2016 SEB allvarlig kritik för bankens arbete mot penningtvätt när Annika Falkengren var vd för banken. Dessutom har Riksbanken skapat en "kronmördande maskin" enligt Nordea och Deutsche Bank ser ingen anledning till ny strategi. Det är några av nyheterna i morgonsvepet måndagen den 29 april.  

Swedbank riskerar åtal i Lettland, ABB:s vd avgår abrupt och Hagströmer ökar sitt innehav i Avanza – det är några av nyheterna i morgonsvepet denna onsdag morgon.

ABB:s resultat starkare än väntat, ny bolåneutmanare får grönt ljus och ”Zound kan bli värt 9–10 miljarder” - det är några av rubrikerna denna torsdagsmorgon.
 

Investors vd Johan Forssell ser många tecken på att det blir sämre tider och varnar för dopade vinster i exportbolagen på grund av den låga kronan. 

Alla som har skalat en lök vet att den inte har någon kärna. ABB plockar nu bort sin största lökring, Power Grids. Frågan är om resten av ABB-löken någonsin kommer att blomma och om det inte hade varit bättre att knoppa av världsledaren Power Grids och plantera den i egen kruka, skriver Realtids Per Lindvall.

ABB ska använda pengarna från försäljningen av Power Grids till ett gigantiskt återköpsprogram av egna aktier, samtidigt får affären kritik av Spiltans vd Per H Börjesson. Samtidigt är det amerikanska börsindexet S&P 500 nere på sin lägsta nivå sedan oktober 2017. Det är några av nyheterna i morgonsvepet den 18 december. 

På morgonen blev det till slut klart: ABB säljer Power Grids till Hitachi. Saxo Bank köper holländska Binckbank, Fabeges vd slutar efter 25 år och Oscar Properties vd skyller på bankerna. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet måndagen den 17 december.

SEB investerar drygt 2 miljarder till 2021, Theresa May klarade förtroendeomröstning, Power Grids förutspås få låg värdering och Skatteverket stoppar olaglig datahantering. Det är några av nyhetsrubrikerna denna Luciamorgon den 13 december.

Christer Gardell ser ut att ta hem spelet kring en försäljning av ABB Power Grids. Men det finns både för- och nackdelar med stora avknoppningar. Sedan är frågan vad som blir Gardells nästa steg, skriver Realtids Torbjörn Isacson.

Sidor