Swedbank
Bank

Swedbank tar plats i Dow Jones Sustainability Index 2020

Swedbank har kvalificerat sig för en plats i Dow Jones Sustainability Index 2020, ett av världens mest tongivande hållbarhetsindex.

Publicerad 2020-11-16

Indexet rankar årligen världens mest hållbara företag och rankingen baseras på frågor som bland annat rör bolagsstyrning, riskhantering, varumärkesbyggande, mänskliga rättigheter, klimatet och arbetspraxis.

– Det här är verkligen en uppmuntran och ett bevis på att vi lyckats stärka både vår kapacitet och kompetens inom hållbarhetsarbetet. Men vi är inte nöjda, tillsammans med andra aktörer har vi en lång väg att gå för att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling i Agenda 2030, säger Fredrik Nilzén, hållbarhetschef i Swedbank i en presskommentar.

Swedbank har fått ett flertal utmärkelser för jämställdhets- och hållbarhetsarbete under 2019 och 2020. Några exempel är inkluderingen i Bloomberg’s Gender Equality Index, utnämningen till Sveriges tredje mest jämlika företag av Equileap och Swedbank Roburs topplacering bland ansvarsfulla investerare när Hirschel & Kramers (H&K) rankar hur europeiska kapitalförvaltare arbetar med ansvarsfulla investeringar och hållbarhet. Swedbank Lettland uppnådde sin högsta poäng och behöll för tredje året sin placering på platinanivå i ett årligt hållbarhetsindex i Lettland. Swedbank blev också utnämnt till det mest hållbara företaget i finansbranschen i Litauen

Länk till rankingen och mer information>>

Platsannonser

Logga in