Finans Nyhet

Swedbank på topplista

Taggar i artikeln

DNB Swedbank
Publicerad

Enligt rapporten Financial Services Gender Equality Global Report & Ranking rankas Swedbank som det tredje mest jämställda bolaget i Sverige.

Camilla Jonsson

I rapporten, har Equileap, rankat de 100 bästa företagen på jämlikhet globalt, genom att analysera 3 519 bolag i 23 länder. I rapporten rankas Swedbank som det tredje mest jämställda bolaget i Sverige.

Equilaeaps rapport sätter fokus på hur arbetet med jämställdhet och mångfald i större företag utvecklas på en global nivå, genom att gradera och genomlysa statistik utifrån 19 olika kriterier.

–Vi är glada och stolta över att vara bland de hundra bästa företagen i världen och rankade som topp tre av alla företag i Sverige. Priset bekräftar att det vi gör ger resultat och att vi är på rätt väg. Nu fortsätter vi arbetet med ännu mer energi och beslutsamhet för att bidra till att driva på en fortsatt positiv utveckling framåt, säger Carina Strand, Head of Group HR på Swedbank, enligt ett pressmeddelande.

Annons

I dagarna banken undertecknade Swedbank ”FN:s principer för kvinnors egenmakt” (Women’s Empowerment Principles, WEP’s) – som omfattar sju principer som syftar till att anpassa finanssektorn till FN:s mål för hållbar utveckling.

– Vi arbetar redan efter dessa principer. De ingår i både i vår interna arbetsprocess och policy ”Gender equality, diversity and inclusion”. Men självklart är undertecknandet i sig ett viktigt statement och steg i rätt riktning. Det sänder också en positiv signal till vår omgivning att vi verkligen tar dessa frågor på största allvar, säger Carina Strand.

På listan över de tolv mest jämställda företagen i hela världen återfinns totalt fem aktörer från finansbranschen, bland annat norska DNB rankas som världens åttonde mest jämställda bolaget. Bank of America kniper tredjeplatsen.

Annons

 

Skarmavbild_2019-10-02_kl._14.24.59.png

 

Annons

 

 

 

Annons