M&A

Sweco expanderar i Belgien

Sweco förvärvar det belgiska teknikkonsultföretaget M&R Engineering. Företaget är specialiserat på installationer och hade en nettoomsättning om 6,6 miljoner EUR 2016.

Publicerad 2017-06-01

– Förvärvet av M&R Engineering är ett bra komplement till Swecos belgiska kunderbjudande. Deras kunskap inom installationer stärker vår ledande position samt ambitionen att vara den mest kundnära och engagerade partnern med erkänd expertis i alla sammanhang och aspekter av den bebyggda miljön, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco i ett pressmeddelande.

M&R Engineering grundades 1933 och erbjuder tjänster inom installationsteknik, miljöbyggnadskoncept samt underhåll. Företaget har cirka 50 anställda och kontor i Bryssel samt Antwerpen. Nettoomsättningen uppgick under 2016 till EUR 6,6 miljoner.

– Vi är mycket glada att M&R Engineering nu är en del av Sweco. Vårt erbjudande breddas inom den privata såväl som den offentliga sektorn, inte minst på Brysselmarknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med att lösa kundernas utmaningar samt planera och utforma framtidens städer och samhällen, säger Wim Van Nuffel, vd för M&R Engineering, i pressmeddelandet.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna våra kollegor på M&R Engineering. Våra expertområden och företagskulturer passar väl ihop. Förvärvet möjliggör ett ännu större kundvärde genom utökad lokal expertis i kombination med Swecos globala närvaro, säger Erwin Malcorps, chef för Sweco Belgien, i pressmeddelandet.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in