Jönköping Universitet
Foto: Jönköping Universitet
EU

Sverige ska bygga ett europeiskt kompetenscenter för social innovation

EU-kommissionen har godkänt Sveriges ansökan om att bilda Mötesplats Social Innovation, MSI, tillsammans med Jönköping University och fyra andra svenska lärosäten.

Uppdaterad 2021-06-18
Publicerad 2021-06-18

Sverige, via svenska ESF-rådet, får klartecken för att bygga ett europeiskt kompetenscenter för social innovation. Mötesplats Social Innovation (MSI), som projektet heter, ska utvecklas tillsammans med Jönköping University, Malmö universitet, Örebro universitet, Umeå universitet och Luleå tekniska universitet i partnerskap med Reach for Change och Inkludera. Projektets mål är att tillsammans med aktörer från Spanien, Frankrike och Lettland samla och utbyta kunskap inom social innovation. Det ska pågå under två år fram till sista juni 2023.

– Social innovation är ett ganska brett och vagt begrepp för många men jag är övertygad om att det kommer att förändras nu. Tack vare Europeiska socialfonden har vi genom åren kunnat finansiera social innovation. Nu har Mötesplats Social Innovation, Reach for Change och Inkludera fått medel från kommissionen vilket kommer hjälpa både oss och aktörer runt om i landet att utveckla social innovation inom ESF+. Jag ser fram emot det, säger Håkan Forsberg, generaldirektör Svenska ESF-rådet, i en presskommentar.

Sociala innovationer handlar om lösningar som bidrar till att flera människor får det bättre, på samhällsnivå.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in