Börs

Sven Hagströmer satsar på nytt ”mini-Lifco” 

Industri- och medicinteknikkoncernen Teqnion ska noteras på First North-listan. Investmentbolaget Creades, som ägs av finansmannen Sven Hagströmer, går in tungt.

Uppdaterad 2019-03-15
Publicerad 2019-03-15

Teqnion är en industrikoncern med stora likheter med till exempel Lifco, det vill säga förvärv av mindre bolag inom en rad olika marknadsnischer.

Bolaget värderas till drygt 340 Mkr före genomförandet av noteringen.

Via en nyemission säljs drygt 15 procent av aktierna i Teqnion i samband med noteringen och fem ankarinvesterare har förbundit sig att köpa strax över 80 procent av dessa aktier.

Störst post tar Sven Hagströmers investmentbolaget Creades som köper aktier för 32,5 miljoner kronor medan familjen Hamberg, som har en bakgrund i spelbolaget Cherry, köper aktier för strax under 5,9 Mkr.

Även Bengt Kjell köper en mindre aktiepost värd 2,6 Mkr via sitt investeringsbolag Expassum.

Huvudägare i Teqnion sedan tidigare är investeringsbolaget Vixar.

Av emissionslikviden på högst 80 miljoner kronor före emissionskostnader planeras 70 procent att användas till köpeskillingar vid framtida förvärv, 15 procent till tilläggsköpeskillingar medan 15 procent ska användas till stabilisering och återinvestering i koncernen.

Teqnion har tio dotterbolag organiserade i tre affärsområden: Industri, Tillväxt och Nischade produkter.

Första handelsdag är planerad till den 4 april och teckningsperioden inleds tisdagen den 19 mars. Teckningskurs är 26 kronor per aktie.

Redeye är finansiell rådgivare i samband med noteringen.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in