Finans Nyhet

Svea Ekonomi förvärvar PFC – bygger gemensam neobank

Taggar i artikeln

PFC Svea Ekonomi
Svea Ekonomi, PFC, Kevin AlbrechtSvea Ekonomi, PFC, Kevin Albrecht
"Tillsammans med Svea som långsiktig ägare kan vi mycket snabbare nå vårt mål att bli en bank som stärker och inspirerar generation Z i början av deras finansiella liv", säger Kevin Albrecht, vd för PFC. Foto: PFC
Publicerad

I ett förvärv går PFC ihop med Svea Ekonomi. Planen är att de ska bygga generation Z:s förstaval bland neobanker.

Realtid.se

– Tillsammans med Svea som långsiktig ägare kan vi mycket snabbare nå vårt mål att bli en bank som stärker och inspirerar generation Z i början av deras finansiella liv, säger Kevin Albrecht, vd för PFC i en skriftlig kommentar.

PFC är en app och ett kostnadsfritt Mastercard som lanserades i slutet av 2018 och som nu har fler än 100 000 användare i Sverige. 

Svea har investerat i PFC under en längre tid och blir nu enskild ägare. PFC blir i och med förvärvet ett dotterbolag till Svea Ekonomi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Föregångare till PFC var Betalo, ett bolag som redan 2012 började erbjuda betaltjänster för en enklare vardag, till vanliga människor. Betalo grundades utifrån en idé om att skapa betaltjänster som är både enkla, billiga och transparenta gentemot de som använder sig av dem. 

Sedan 2018 går Betalo under namnet PFC –  Personal Finance Co.  Bolaget titulerar sig själv som Sveriges snabbast växande bankutmanare.

Nordea var tidigare största ägare efter att 2017 ha gått in med då 45 miljoner kronor och med 50 miljoner 2019. PFC har tidigare tagit in kapital även från NFT Ventures, Svea Ekonomi och affärsängeln och förre hockeyproffset Mattias Weinhandl.

Annons

 

Annons