AffärerNyhet

Superinflucenser säljer till Karo Pharma-bolag

Therese Lindgren. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Youtubekändisen Therese Lindgren har sålt sitt bolag Indy Beauty. Köpare är CCS Skincare Brands AB, som ägs av börsnoterade Karo Pharma med vd Christoffer Lorenzen i spetsen.

Anders Frick

Therese Lindgren startade Independent Beauty Sweden för fem år sedan, med inriktning mot veganska skönhetsprodukter. Omsättningen har gått från 23 miljoner kronor 2018 till drygt 40 miljoner kronor 2020.

”När jag för fem år sedan startade Indy Beauty var det för att jag, och många av er, saknade veganska skönhetsprodukter. Med Indy Beauty har jag, tillsammans med er, haft möjligheten att ta fram produkter som varit med och förändrat en hel bransch och satt vegansk skönhet på kartan”, skriver influeraren Therese Lindgren i ett inlägg på Instagram.

Köparen CCS Skincare Brands AB har sedan tidigare ägt 80 procent av Independent Beauty. Framöver står dock CCS som ensam ägare av bolaget. Köpeskillingen är okänd, men som jämförelse omsatte CCS drygt 85 miljoner kronor under det senaste verksamhetsåret.

Annons

CCS Skincare Brands ägs i sin tur av Trimb Healthcare, som ägs av holdingbolaget Trimb Holding som ingår i den börsnoterade koncernen Karo Pharma. Stora delar av Karo ägs av bolaget Karo Intressenter som ägs av Karo Intressenter Holding, som i sin tur ägs av det Luxemburgbaserade bolaget Kudo Topco Sarl.

Richard Edström, Head of Legal på Karo Pharma, har lämnat in en ansökan till Bolagsverket om att byta ut Therese Lindgren och övriga styrelsemedlemmar i Independent Beauty mot Anna Hale, som i höstas lämnade jobbet på Glaxo Smith Kline för att bli marknadschef på Karo Pharma.

– Men det är högst osäkert om den här ansökan kommer att gå igenom. Den skickades in per e-post den 29 april och sedan har man normalt sett fem dagar på sig att betala registreringsavgiften på 1 000 kronor, säger en handläggare på Bolagsverket när Realtid ringer.

Annons

Therese Lindgren skriver på Instagram att hon kommer att fortsätta vara ansiktet utåt för Indy Beauty en tid framöver, men inte i form av delägare.

Realtid har sökt Karo Pharmas vd Christoffer Lorenzen samt finanschefen Jon Johnsson för en kommentar till affären – dock utan att lyckas.

Annons