Finans Nyhet

Superdansken Rune klar för Stockholm Open

Taggar i artikeln

Stockholm Open
Holger Rune. Foto: Jimmy Hansen
Publicerad
Uppdaterad

Han skapar rubriker var han än spelar, tar sig till finaler och slår ut den ena topprankade spelaren efter den andra. Den numer sjätterankade stjärnspelaren, och förra årets Stockholm Open-mästare, Holger Rune, är klar för spel i höstens turnering i Kungl. Tennishallen. Stockholm Open spelas den 14-22 oktober och biljetterna släpps i morgon fredag, den 26 maj.

Realtid.se

– Holger Rune är just nu en av de absolut hetaste spelarna på ATP-touren. Han har haft ett otroligt bra år så här långt och jag skulle inte bli förvånad om han tar sin första Grand Slam-titel redan i år. Vi är så glada att kunna presentera Rune som en av våra första klara spelare till höstens turnering i Kungl. Tennishallen, säger Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open i en skriftlig kommentar.

Under förra veckans ATP Masters 1000-turnering i Rom tog sig 20-åriga Holger Rune hela vägen till final efter att ha slagit ut legendaren Novak Djokovic och norska världsfyran Casper Ruud. Nu väntar Grand Slam-turneringen Franska Öppna Mästerskapen i Paris där han är en av storfavoriterna.

I oktober kommer Holger Rune till Stockholm Open för att försvara sin titel och är därmed den andra spelaren som är klar för spel i höstens turnering, efter Sverigeettan Mikael Ymer. Ytterligare spelare beräknas kunna presenteras efter sommaren.

Annons

Stockholm Open är ett klassiskt evenemang som arrangerades första gången 1969 i Kungl Tennishallen. Sedan dess har otaliga stjärnspelare från hela världen skapat oförglömliga tennisögonblick i världsklass i den anrika arenan.

 

Annons