Styrelser

Styrelsen saknar förtroende – Svensk lämnar klubban i Betsson

En vecka efter att Betsson vd Pontus Lindwall avsattes som vd får nu också Patrick Svensk lämna klubban.

Publicerad 2021-09-23
Patrick Svensk.

Patrick Svensk lämnar Betssons styrelse och uppdraget som styrelseordförande med omedelbar verkan. Styrelsen har utsett Johan Lundberg, för närvarande ledamot i Betssons styrelse, som ny ordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Patrick Svensk har varit ledamot i Betssons styrelse sedan 2005, och styrelsens ordförande sedan 2017. Beslutet att lämna Betssons styrelse sker mot bakgrund av att bolagets större aktieägare har uttryckt att de inte längre har fullt förtroende för Patrick Svensk som styrelseordförande. Avsaknaden av fullt förtroende beror på hur uppsägningen av vd hanterades.

– Det är mycket tråkigt, och jag beklagar att jag gjort våra större ägare besvikna men jag har gjort vad jag trodde var det bästa för bolaget. Jag är stolt över det vi har åstadkommit under de här åren och önskar alla på Betsson stort lycka till i framtiden”, säger Patrick Svensk. 

Johan Lundberg, som styrelsen utsett till ny ordförande, har varit ledamot i Betssons styrelse sedan 2018. Johan Lundberg är grundare av NFT Ventures samt styrelseledamot i Loomis, Svolder och Ölands Bank. 

Platsannonser

Logga in