Finans Nyhet

Strauss-Kahn-fallet ser ut att läggas ned

Publicerad

Hotellstäderskan ljög. Det hävdar nu åklagarkontoret i Manhattan.

Realtid.se

Distriktsåklagaren Cyrus Vance JR har bett en domare att lägga ned fallet med våldtäktsanklagelserna mot den före detta IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn. Allt enligt en mycket insatt källa till New York Times.

Om domaren väljer att göra som åklagarkontoret vill är den forna IMF-chefen fri att resa tillbaka till Frankrike.

Processen mellan 62-årige Dominique Strauss-Kahn och den 33-åriga hotellstäderskan Nafissatou Diallo har pågått i cirka tre månader.

Annons

Åklagarbeslutet innebär slutet för en av de mest uppmärksammde rättsfallen i New York på flera decennier.

Hotellstäderskans trovärdighet som vittne började raseras efter att åklagarna upptäckt allteftersom att hon har kommit med en rad lögner.

Utfallet innebär att Nafissatou Diallo inte har kvar någon möjlighet att komma med några fler brottsanklagelser, men hon har skickat in en stämningsansökan där hon kräver ett ospecicerat skadestånd för vad stämningen menar var en våldsam och sadistisk attack som både förnedrade och vanärade henne.

Annons

Men enligt New York Times källor har åklagarsidan rekommenderat henne att lägga ned stämningen. Deftersom det inte går att bevisa att det finns någon som helst sanning i hennes version:

– Vi får hantera vittnen med sådana problem varje dag. Med henne var vi tvungna att dra ur henne detaljerna kring hennes lögner under hela veckors tid. Det hade varit skillnad om allt hade kommit ut under en dag eller två. Men varje gång vi konfronterade henne med hennes lögner skyllde hon på någon annan, säger en representant hos åklagarkontoret, enligt New York Times.

Annons