Strateg spår nytt björnmarknadsrally i USA

Taggar i artikeln

USA-börserna
Från Spotifys börsnotering 3 april 2018. Foto: TTFrån Spotifys börsnotering 3 april 2018. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Ett nytt aktierally ligger i korten, sade Evercores aktiestrateg Julian Emanuel i podcasten ”What goes up”.

Rikard Jansson

På frågan om den senaste tidens nedgång på börsen är över svarade han.

— Vi känner så. Från vår synpunkt rör sig inte den här typen av björnmarknader i raka linjer. Och de senaste veckorna, som svar på räntehöjningar över hela världen, har vi haft en ganska rak linje nedåt i aktier, sade Emanuel och förklarade att september som månad är präglad av negativitet.

— Vi vill inte gå tillbaka till skolan, vi vill inte gå tillbaka till kontoret fyra eller fem dagar i veckan. Psykologin tenderar att vara dålig varje september, men särskilt i år eftersom du har all denna makroosäkerhet och Fed som har åtagit sig att höja räntorna och hålla pressen på resten av världen via den starkare dollarn, fortsätter strategen och förklarar att oktober brukar vara en vändpunkt för aktier och data.

Annons

Han pekar på att VIX-index stigit och att sentimentet bland investerare är på lika låga nivåer som vid botten 2009 och i slutet av björnmarknaden 1990.

”Med tanke på att vi trodde att räntehöjningarna var paraboliska och ohållbara, ansåg vi – och anser fortfarande – att det kommer att leda till högre aktiekurser, säkert på kort sikt och kanske även längre”, avslutar Emanuel.

Annons