Petter Stordalen. Foto: TT
Foto: TT
Rättstvist

Stordalen förlorade mot Codan – "nu är det skidbyte"

Petter A. Stordalen har aldrig haft en pandemiförsäkring. Därför får han inte heller ett öre från försäkringsbolaget Codan, enligt ett beslut från Oslo tingsrätt.

Uppdaterad 2021-03-13
Publicerad 2021-03-13

Domen är nu tillgänglig och säger att Codan har vunnit målet helt. Stordalen måste också betala nära 1,2 miljoner norska rättsliga kostnader. Domen ska nu överklagas enligt Stordalen.

–Detta är bara början. Detta är tingsrätten. Nu är det skidbyte. Nu blir det hovrätten, säger Petter Stordalen till Dagens Näringsliv.

I domen skriver tingsrättens domare Kim Heger vid Oslo tingsrätt att "även om den rådande pandemisituationen skulle kunna falla under termen" epidemiutbrott ", anser domstolen att det finns starka indikationer på att parterna har haft en annan gemensam förståelse för klausulen och dess omfattning och vidare att domstolen drar slutsatsen att "den omtvistade klausulen om" epidemiskt utbrott "inte täcker den pandemisituation som Norge och världen befann sig i och fortfarande befinner sig i, och att det inte var parternas åsikt att det bör ges ett så extraordinärt påverkansfält. "

Domstolen anser också att "överenskomna premier för både Norefjell Ski & Spa as och Strawberry Group, som uppenbarligen är oproportionerliga till den risk som Codan nu påstås ha tagit på sig".

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in