Finanspolitik

Stockholm får 1,8 miljarder i statligt coronastöd

1 769 050 816 kr. Så mycket blir Stockholms stads del av de statliga pengar som regeringen skjuter till för att stärka kommunernas ekonomi. Det visar nya nedbrytningar som regeringen presenterat.

Publicerad 2020-05-27

Utöver det står det nu klart att regeringens satsning på det så kallade ”äldreomsorgslyftet” innebär att ca 800 personer kommer omfattas i Stockholms kommun. Satsningen innebär att anställda inom äldreomsorgen ges möjlighet att läsa till vårdbiträde/uska på betald arbetstid. SKR och Kommunal har tecknat en överenskommelse om att de som är del av lyftet ska erbjudas tillsvidareanställningar på heltid. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är bra men framförallt nödvändig politik. Det innebär att Stockholm får kraftigt förbättrade förutsättningar att hantera coronapandemin. Utöver det fruktansvärda personliga lidandet, framförallt inom äldreomsorgen som drabbats hårt här i Stockholm, så slår pandemin också mot vår ekonomi. Vi ser varsel och höga arbetslöshetssiffror, det är mycket oroväckande, inte minst för de yngre stockholmarna som nu ska ut i arbetslivet. Vi vet att ekonomiska kriser är mycket dåligt för människors hälsa på sikt. Att staten nu skjuter till en så pass stor summa pengar är välkommet. Det säger Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S), Stockholm i en skriftlig kommentar.  

Platsannonser

Logga in