FinansNyhet

Stjärnförvaltarna lanserar ny fond

Publicerad

I dag lanserar TIN Fonder med duon Carl Armfelt och Erik Sprinchorn fonden Core Ny Teknik i samarbete med Bure Equity. ”Vi vill fortsätta verka för att så många entreprenörer som möjligt väljer att komma till börsen”, säger Carl Armfelt.

Sara Johansson

I dag meddelar TIN Fonder att man lanserar fonden Core Ny Teknik, en aktiefond som investerar i teknik, hälsa och digitala varumärken. Förvaltarna bakom fonden är Carl Armfelt och Erik Sprinchorn som så sent som i fredags lämnade sina anställningar på Swedbank Robur, där de förvaltade den populära och framgångsrika fonden Ny Teknik.

Initiativet bakom den nya fondenlanseringen sker i samarbete med Bure Equity AB.

Fonden sätter igång redan idag och finns tillgänlig från start hos Avanza, Nordnet och SEB, framgår det av ett pressmeddelande. För större investerare som family offices eller instituationer går det även att bli direktkund.

Annons

– Innovativa och lönsamma bolag med bra tillväxt bör vara kärnan i ett långsiktigt sparande. Här vill vi ge alla möjlighet att vara med, säger Erik Sprinchorn.

– Vi vill fortsätta verka för att så många entreprenörer som möjligt väljer att komma till börsen. Vi ser detta som det bästa sättet att behålla våra digitala klenoder. Kommande 15+ åren kommer det ske en omfördelning av värde från de som äger gammal till de som äger ny teknik, säger Carl Armfelt.

Annons