Fastigheter

Stefan Dahlbo ny vd för Fabege

Stefan Dahlbo blir ny vd och koncernchef för Fabege. "Det är ett dynamiskt och mycket framgångsrikt företag som jag ser fram emot att bli en del av", säger Stefan Dahlbo.

Uppdaterad 2019-04-02
Publicerad 2019-04-02

Styrelsen för Fabege har utsett Stefan Dahlbo till ny vd och koncernchef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stefan Dahlbo är idag vd och koncernchef för det noterade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding. 

Han var också vd för HQ AB och därefter vice vd och vd för investmentbolaget Öresund och till slut blev han vd för HQ Bank 2010 bara några månader innan Finansinspektionen drog tillbaka HQ Banks banktillstånd. Stefan Dahlbo var en av de som åtalades för grovt bokföringsbrott och grovt svindleri men friades 2016.

Tidigare styrelseuppdrag hör till exempel Fabege, Wihlborgs och Klövern.

Enligt pressmeddelandet tillträder Stefan Dahlbo sin nya roll så snart som möjligt.

– Vi i styrelsen anser att Stefan Dahlbo är en utmärkt person att ta över ledarskapet och utvecklingen av Fabege. Dels känner han både fastighetsbranschen och kapitalmarknaden mycket väl, dels har flera av oss i styrelsen arbetat med Stefan tidigare och har stort förtroende för honom, säger Jan Litborn, styrelsens ordförande.

"I tidigare roller har Stefan Dahlbo utmärkt sig för sitt goda ledarskap och entreprenöriella förmåga, vilket är viktiga egenskaper i ett företag som så starkt präglas av visionära och komplexa stadsutvecklingsutvecklingsprojekt där många parter är inblandade och goda relationer en förutsättning", skriver Fabege i pressmeddelandet. 

– Jag är mycket glad och stolt över det förtroende styrelsen nu ger mig. Det är ett dynamiskt och mycket framgångsrikt företag som jag ser fram emot att bli en del av, säger Stefan Dahlbo.

Största ägaren i Fabege är Erik Paulsson som äger 15,2 procent av kapital och röster. Den sjätte största ägaren är Mats Qviberg som äger 2,3 procent av kapital och röster. Mats Qviberg sitter även med i Fabeges styrelse tillsammans med ytterligare en ledamot som även sitter med i Öresunds styrelse. Mats Qvibergs dotter Anna Engebretsen avböjer omval vid dagens stämma.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in