Finans Nyhet

Stark rapport från Fortnox

Fortnox vd Nils Carlsson. Foto: Mynewsdesk/Pressbild
Publicerad

Fortnox – som säljer molnbaserade it-lösningar till företag och banker – redovisar ett förbättrat rörelseresultat på 13 miljoner kronor (7,9), en ökning med 20,4 procent. Det framgår av bolagets delårsrapport för 2017. "Vår strategi framåt är fortsatt kundtillväxt", säger bolagets vd Nils Carlsson till Realtid.se.

Fortnox säljer molnbaserade digitala arbetsflöden som inkluderar sömlös integrering av allt från bokföring till löneutbetalning, fakturering och bokslut. Nu kompletterar bolaget även sitt erbjudande med ett försäkringsskydd som ska ska utarbetas tillsammans med olika försäkringsbolag.

Nettoomsättningen ökade med 34,8 procent till 63,7 miljoner kronor (47,2), medan resultatet efter skatt landade på 10 miljoner (6,4) och resultatet per aktie blev 0,17 kronor (0,11).

"Vårt resultat är beroende av att kunderna värdesätter det vi gör och har bra kvalitet i det vi levererar till Sveriges småföretag och Redvovisningsbyråer. VI tillför en enklare arbetssituation som frigör tid hos våra kunder", skriver vd:n Nils Carlsson i ett mejl till Realtid.se på tisdagseftermiddagen.

Annons

En större händelse under första halvåret 2017 var att Fortnox inledde ett samarbete med Handelsbanken. Samarbetet innebär att bankens företagskunder i slutet av året får tillgång till Fortnox molnbaserade lösningar direkt i internet- och mobilbanken. Något Realtid.se rapporterat om tidigare.

"Vi kommer fortsatt att tillföra våra kunder nya partnersamarbeten som förenklar deras vardag. Exakt vilka kan jag inte gå in på", skriver Nils Carlsson till Realtid.se.

Fortnox är listat på NGM Nordic MTG och omsatte under helåret 2016 189,3 miljoner kronor. I dagsläget har bolaget 180.000 kunder.

Annons

"Vår strategi framåt är fortsatt kundtillväxt samt att vara en partner till Sveriges alla småföretagare som vill ha mer tid till sin kärnverksamhet och stabila ekonomisystem", konstaterar Nils Carlsson.

 

 

Annons

Annons