Annons

Annons

Stabil rapport från Hemfosa

Fastighetsbolaget Hemfosas förvaltningsresultat landade på 515 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Samtidigt ökade hyresintäkterna med nästan 100 miljoner kronor, visar delårsrapporten.

Förvaltningsresultatet på 515 miljoner kronor under det tredje kvartalet kan jämföras med 582 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016. Hyresintäkterna steg till 762 miljoner kronor från 666 miljoner kronor under samma period i fjol.

Under perioden januari-september 2017 ökade förvaltningsresultatet till 1 661 miljoner kronor, jämfört med 1 275 miljoner kronor under fjolårets tre första kvartal.

Resultatet efter skatt uppgick till 2 635 miljoner kronor för årets tre första kvartal, jämfört med 2 746 miljoner kronor för samma period i fjol.

Annons

Annons

“Vi redovisar ännu ett stabilt kvartal för Hemfosa med ökad intjäning, flera förvärv och hög aktivitet i alla regioner, med Norge i extra fokus. Samtidigt har styrelsen tagit ett beslut gällande Hemfosas framtida utveckling – att utvärdera förutsättningarna för en delning av Hemfosa i två noterade bolag”, skriver Hemfosas vd, Jens Engwall, i en kommentar till rapporten och fortsätter:

“Vi följde upp det transaktionsintensiva första halvåret med avtal om förvärv av flera samhällsfastigheter, nu främst på vår norska marknad. Sammantaget genomförde vi affärer i Norge till ett värde om 595 miljoner kronor, bland annat vårt första förvärv i Bergen på Norges västkust där vi ser fram emot att öka vår närvaro. Med de senaste förvärven har vi ett fastighetsbestånd i Norge värt cirka 5 miljarder kronor och det finns definitivt mer för oss att göra här.”

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons