AffärerNyhet

Spiltan investerar 25 miljoner kronor i industrigruppen Hyttbäcken

Spiltan ser en möjlighet att förvärva bolag som man annars inte kan bli aktieägare i.
Publicerad
Uppdaterad

Investmentbolaget Spiltan investerar 25 miljoner kronor i industrigruppen Hyttbäcken.

Finwire

Hyttbäckens strategi är förvärva och utvecklar lönsamma svenska industribolag med årlig omsättning på 20-100 miljoner kronor. Bolaget har hittills genomfört fyra stycken förvärv. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med Spiltans investering genomförs en nyemission om 52 miljoner kronor. Resterande kapital kommer bland annat från Ejendal Ventures och företagsgrundarna samt grundare till bolag som förvärvats.

Ordförande för bolaget är industriveteranen Lars Bergström, som bland annat varit vd för Seco Tools och suttit med i koncernledningen på Sandvik. Vd Anders Eller har också arbetat på Seco Tools samt på investmentbolagen Nordstjernan och Beijerinvest.

Annons

─  I Spiltan har vi hittat en partner med liknande värderingar. Vi tror båda att en riktigt långsiktig, helst evig, investeringshorisont skapar bäst förutsättningar för att vidareutveckla välskötta, lönsamma företag, säger Anders Eller, vd för Hyttbäcken Invest, och fortsätter:
─  Vi skapade Hyttbäcken för att stötta entreprenörsdrivna företag i deras fortsatta utveckling. Med Spiltan som delägare kan vi öka farten och attrahera fler spännande bolag att investera i.

Spiltan ser en möjlighet att förvärva bolag som man annars inte kan bli aktieägare i.

─  Investeringen i Hyttbäcken ger oss exponering mot lönsamma industribolag som annars är för små för oss att bli delägare i, tillägger Göran Pallmar, vice vd på Spiltan Invest.

Annons
Annons