Finans Nyhet

Sparkade fastighets-vd:n utreds för svartbygge

Publicerad
Uppdaterad

”Bygget ser exakt ut som det står i bygglovet”, försvarar sig Joachim Kuylenstierna, sparkad vd på Diös & Kuylenstierna.

Sara Johansson

Länsstyrelsen och kommunen utreder flera brott vid Joachim Kuylenstiernas fastighet på norr om Visby på Gotland, skriver lokaltidningen Gotlands Allehanda.

Nedanför Joachim Kuylenstiernas strandhus finns en populär vandringsstig som omfattas av strandskydd för att allmänheten ska kunna vandra där. Men Kuylenstierna har byggt upp en uteplats intill vattnet samt en pir ute i vattnet.

För två år sedan sökte Joachim Kuylenstierna om bygglov för en tillbyggnad av en mindre lada norr om bostadshuset. Han fick då även veta att han var tvungen att söka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen, vilket han inte gjorde.

Annons

Lisa Östman, bygglovsarkitekt hos länsstyrelsen, berättar för Gotlands Allehanda att ärendet kommer tas upp på nästa byggnadsnämnd då hon kommer med förslaget att avslå Kuylenstiernas bygglov:

– Han har ju rivit och byggt ett helt nytt hus i stället för att behålla den gamla ladan som hade ett kulturhistoriskt värde.

Enligt Länsstyrelsen har uteplatsen och ladan kommit till i strid med gällande lagar.

Annons

Joachim Kuylenstierna själv berättar för lokaltidningen att han inte är insatt i exakt vad byggarna har gjort.

– Förresten så ser bygget ut exakt som det står i bygglovet, säger han till Gotlands Allehanda.

Joachim Kuylenstierna menar dock att han är beredd att ta sitt ansvar. Han berättar även att när arbetarna påbörjade bygget ägde han och ex-hustrun halva fastigheten var – i dag ägar han den själv.

Annons

I januari i år talade Joachim Kuylenstierna ut om misshandeln på sin ex-hustru och om sin knarkdom.

Annons