Fintech

Sparappen Qapital får in 41 miljoner i nytt kapital

Northzone och Industrifonden går in med ytterligare kapital samtidigt som det amerikanska riskkapitalbolaget Rocketship kliver in i sparappen Qapital.

Publicerad 2016-12-29

Den svenska bankappen Qapital får in 41 miljoner i färskt kapital och förutom de befintliga ägarna Northzone och Industrifonden kliver nu även det amerikanska riskkapitalbolaget Rocketship in. Det rapporterar Breakit.

Det tar heller inte slut med de 41 miljonerna utan det ska i stället vara del i en större finansieringsrunda, uppger vd George Friedman.

Den senaste rundan Qapital genomförde var i början av året då Northzone och Industrifonden gick in som ägare. Då deltog även Dan Ariely, professor vid Duke University i South Carolina och kolumnist i Wall Street Journal. Han är även känd som författare till boken Predictably Irrational.

Qapital har satsat på den amerikanska marknaden och har sedan tidigare samarbetsavtal med Wells Fargo och Lincoln Savings Bank.

Qapitals tjänst hjälper till att automatiskt "runda av" köp och flytta mellanskillnaden till ett sparkonto. Tjänsten ska även motivera användarna att sköta sin ekonomi på ett bättre sätt.

Platsannonser