Finans Nyhet

Spanska index i tekniskt intressant läge

Publicerad

Spanska börsen har fått en bra start på året.

Trots att Standard & poor tidigare i veckan bekräftat att Spaniens kredibetyg är AA med negativa utsikter har den spanska börsen fått en bra start på året, och index befinner sig nu i ett intressant tekniskt läge.

En viktig teknisk motståndsnivå på spanska index finns vid 11 023 i diagrammet (blå linje)som visar index-CFD:en Spanish35 hos CMC Markets. Bryts det motståndet öppnar det upp mot 11 564 (svart linje).

Stochastic är en så kallad momentumindikator som mäter hur långt ifrån jämviktsnivån en kurs befinner sig, och är ett populärt verktyg inom teknisk anlays eftersom det ger väldefinierade köp- och säljsignaler.

Annons

– Stochastic i Spanish35 har nu kommit upp på överköpta nivåer och ser ut att skapa en negativ divergence vilket indikerar att köpkraften börjar avta, säger Kristofer Berggren, teknisk analytiker på CMC Markets.

Desamma gäller om man tittar på de gröna staplarna i MACD. Staplarna blir mindre och mindre vilket indikerar att det positiva momentumet för stunden minskar. Närmaste stöd finns vid 10580 (röd linje) och därefter vid 10240. Positivt för den långa trenden är att det glidande medelvärdet SMA21 nu befinner sig ovanför SMA55 (röd cirkel).

Spanish35 handlas courtagefritt hos CMC Markets.

Annons

CMC Markets

Annons