MarknaderNyhet

S&P justerar Balders utsikter från stabila till negativa – ”osäkerhet kring finansiering”

Erik SelinErik Selin
Publicerad
Uppdaterad

S&P bekräftar Fastighets AB Balders kreditbetyg BBB samtidigt som utsikterna justerats från stabila till negativa.

Realtid.se

Förändringen avser att belysa förhöjd risk och viss osäkerhet kring refinansiering av kommande kreditförfall. Balder bekräftar åtagandet att vidhålla BBB samt genomföra, om det behövs, de åtgärder som krävs för att stödja bolagets balansräkning och kreditnyckeltal. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Samtliga av dessa nyckeltal ser bra ut och vi är övertygade om att vi kommer att hantera refinansieringen med god marginal i våra nyckeltal. Som ett led i detta har vi återköpt obligationer efter utgången av tredje kvartalet, säger Balders vd Erik Selin i en skriftlig kommentar på tisdagskvällen.

För tre veckor sedan uttryckte även Moodys viss oro. Moodys skrev då att refinansieringsrisken har ökat i Europa vad gäller fastigheter och obligationsmarknaden i stort inte är attraktiv och aktörer som Balder väntas enligt kreditvärderingsbolaget gå över till säkerställd bankfinansiering.

Annons

”Även om bankfinansiering är ett bättre val med lägre kostnader jämfört med obligationsmarknaden så skyddar det inte företaget från högre räntor,” skrev Moodys då.

Enligt Moodys är Balders skuldsättning hög jämfört med vad bolag som har Baa3 innehar.

Annons