Finans

Söderberg satsar på private banking i Danmark

Söderberg & Partners utökar sin verksamhet i Danmark och går in i området private banking. 

Uppdaterad 2020-09-09
Publicerad 2020-09-08

Detta görs genom ett partnerskap med Formue- & Investeringspleje A / S (F&I), som i 20 år har rådgivit privatpersoner, företag och stiftelser inom förmögenhetsrådgivning och kapitalförvaltning.

– Med avtalet får vi möjlighet att hjälpa en ny kundgrupp. Formue- & Investeringspleje A / S är ett väletablerat företag med ett stort nätverk, säger Gustaf Rentzhog, koncernchef för Söderberg & Partners.

Söderberg & Partners har varit aktivt inom Private Banking i Sverige och Norge i flera år. Nu har resan kommit till Danmark.

– Vi hanterar drygt 400 miljarder DKK och har skickliga medarbetare inom investeringsanalys och placering. Den volymen ger oss goda möjligheter att ge konkurrensrådgivning och ledning i konkurrens med bland annat bankernas Private Banking, säger Gustaf Rentzhog.

I praktiken blir Söderberg & Partners svenska holdingbolag delägare i Formue- & Investeringspleje A / S, som fortsätter under samma namn och med samma dagliga ledning. Private Banking-företaget kommer att vara oberoende och autonomt i förhållande till Söderberg och Partners.

För Formue- & Investeringspleje A / S öppnar partnerskapet upp nya möjligheter för både nya och befintliga kunder.

– Vi är nu ännu starkare och kan samtidigt fortsätta vår utveckling baserat på samma värden som vi alltid har arbetat för, säger partner Robert Thiesen från Formue- & Investeringspleje A / S.

– Vi får en viktig och stark partner inom efterlevnad, IT-utveckling och på investeringssidan. Vi får tillgång till skalfördelar som sänker våra relativa kostnader och därmed säkerställer större konkurrenskraft för våra kunders räkning, säger direktör Robert Thiesen och tillägger att de två företagen tillsammans kommer att ha en volym som kommer att vara cirka 100 gånger större än den nuvarande på Formue- & Investeringspleje A / S.

– Detta innebär bättre priser och tillgång till nya investeringsprodukter som våra nuvarande kunder kommer att dra nytta av. För dem är starka personliga relationer viktiga. För den delen kommer de inte att uppleva förändringar, eftersom den enskilda kundens fördjupade kunskap fortfarande har hög prioritet hos oss. Samtidigt vill vi använda det nya nätverket för att aktivt skapa tillväxt och nå många nya kunder, säger Robert Thiesen.

Formue- & Investeringspleje A / S grundades redan 2000 och har mer än 20 års erfarenhet av konsulttjänster, kapitalförvaltning och kapitalförvaltning. Företaget har kontor i Roskilde, Århus och Vejle och förvaltar för närvarande cirka 4 miljarder DKK för företag och privatpersoner.

 

Platsannonser