Skanska säljer Hyllie Terrass för 730 miljoner

Taggar i artikeln

Skanska
Publicerad
Uppdaterad

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 730 miljoner kronor efter avdrag för återstående investeringar och uppskjuten skatt.

Realtid.se

Hyllie Terrass färdigställdes under 2023 och har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns AAK, Air Liquide, Riksbyggen, Skanska, Ahlsell och Compass Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen är den femte med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. I Malmö ägs sedan tidigare kontorsfastigheterna Epic och Aqua. Skanska Förvaltningsfastigheter har som ambition att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, hållbara och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hyllie Terrass är uppfört med klimatförbättrad betong, återvunnen armering i stommen, energilagring och smarta energilösningar samt med biokol i byggnadens gröna terrasser och möbeltillverkning av byggspill. Kontorshuset certifieras med LEED Platinum, WELL Gold och NollCO2.

Annons

Transaktionen är intern och väntas inte ha någon kassaflödespåverkande effekt. Ordern kommer bokföras för det fjärde kvartalet och tillträde sker omgående.

 

Annons