Finans Nyhet

Skandia och Folksam investerar 1 miljard kronor i obligation utfärdad av FN-organ 

Taggar i artikeln

FN Folksam Skandia
Publicerad
Uppdaterad

Skandia och Folksam investerar tillsammans 1 miljard kronor i en obligation utfärdad av FN-organet International Fund for Agricultural Development, IFAD som ska bekämpa fattigdom och hunger.

Finwire

Investeringen innebär att Skandia och Folksam, tillsammans med ytterligare investerare, köpt en sjuårig hållbar obligation på totalt 1 miljard kronor vars syfte är att stödja hållbar tillväxt och utveckling på landsbygden i utvecklingsländer. Skandia investerar 900 miljoner kronor och Folksam kompletterar sina tidigare investeringar med ytterligare 100 miljoner kronor.

-Behovet av investeringar i jordbruk är stort. Att hjälpa småskaliga jordbrukare att anpassa sig till klimatförändringarna och bidra till att minska matbristen i världen är mer aktuellt än någonsin. Detta samtidigt som vi skapar bra avkastning för våra kunder, säger Marcus Blomberg, investeringschef på Folksamgruppen.

IFAD skriver att organisationen i och med obligationsemissionen har säkrat en stor del av sin finansieringsplan för 2024.

Annons

Annons