Climate Investment Coalition, Skandia, Frans Lindelöw
"Med vårt åtagande i Climate Investment Coalition vill vi visa att finans- och pensionsbranschen menar allvar", säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia
Hållbarhet

Skandia investerar 40 miljarder kronor i klimatet

Med 578 miljarder i förvaltat kapital avsätter nu Skandia 40 miljarder kronor i klimatinvesteringar under detta decennium. 

Publicerad 2021-10-11

Det kollektiva klimatåtagandet bakom CIC kommer att annonseras i samband med klimatkonferensen COP26. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med vårt åtagande i Climate Investment Coalition vill vi visa att finans- och pensionsbranschen menar allvar, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia i en skriftlig kommentar,

Skandia hade i månadsskiftet augusti-september 578 miljarder kronor i förvaltat kapital.

Climate Investment Coalition skapades i syfte att snabba på investeringarna i förnybar energi och andra klimatåtgärder. Ett tidigare gemensamt investeringsåtagande om 50 miljarder dollar till 2030, utökas nu i och med att fler nordiska aktörer ansluter. 

–Vi har successivt minskat andelen tillgångar i fossila bränslen, som idag utgör enstaka procent av vårt investerade kapital. Samtidigt växlar vi upp takten i investeringar som bidrar till klimatomställningen, säger Lars-Göran Orrevall, kapitalförvaltningschef på Skandia i sin presskommentar.

 

Platsannonser

Logga in