Annons

Annons

Sjunde AP-fonden stämmer Goldman Sachs

Morgonsvepet: Sjunde AP-fonden stämmer Goldman Sachs, affärsaktiviteten i Storbritannien har avtagit och kronan tros förbli svag länge.

Sjunde AP-fonden stämmer Goldman Sachs
I stämningsansökan anklagas Goldman Sachs för att ha misslett investerare om arbetet kring den skandalomsusade malaysiska fonden 1MDB, när de bistod 1MDB att utfärda obligationer för 6,5 miljarder dollar. Investerarna menar att Goldman Sachs har gjort missledande uttalanden om att Goldman Sachs deltog i bedrägerier och penningtvätt tillsammans med 1MDB. Det är oklart hur mycket investerarna kräver i skadestånd. Det skriver Affärsvärlden.

Affärsaktiviteten i Storbritannien har avtagit
Enligt en enkät från den brittiska handelskammaren, BCC,dämpades den inhemska industrins försäljning i den snabbaste takten sedan slutet av 2011, medan exportorderingången visade det kraftigaste fallet på tio år. Även försäljningen i tjänstesektorn föll. Orsaken anges vara brexit. 

Kronan förblir svag länge
Enligt en enköt från Reuters kommer de skandinaviska valutorna att vara fortsatt svaga under den närmaste tremånadersperioden. Återhämtningen som kan komma en bit in på nästa år kommer bara att vara partiell, tror valutastrategerna.

Fed: Ekonomin är i ett bra läge
Den amerikanska ekonomin är solid med stöd av konsumenterna, även om den globala tillverkningsindustrin dämpas. Det sade Richard Clarida, Federal Reserves vicechef, på torsdagen enligt Bloomberg News. Han sade även att Fed kommer att diskutera den lämpliga nivån på balansräkningen vid nästa möte, efter att korträntorna stigit på grund av likviditetsbrist.

Annons

Annons

De ledande börserna i NY steg
De ledande börserna i New York steg under torsdagen då investerares förväntningar på att Federal Reserve sänker räntan i oktober har ökat. Detta efter tecken på avmattning i USA:s ekonomi i samband med svag makrostatistik strax efter öppning.

Carl-Henric Svanberg ökar sitt innehav i miljöteknikbolag
Företagsledaren Carl-Henric Svanberg har ökat sitt innehav i miljöteknikbolaget Absolent med 102.000 aktier.Carl-Henric Svanbergs ägande uppgår numera till 1.146.732 aktier, vilket motsvarar 10,1 procent av kapital och röster.

SHH Samhällsfastigheter anställer transaktionsansvarig
SHH Samhällsfastigheter anställer Moa Chley Tegnelund som transaktionsansvarig.  Hon kommer närmast från Cushman & Wakefields transaktionsteam i Malmö och innan dess har hon flera års erfarenhet från Hemsös strategi- och transaktionsgrupp. Moa Chley Tegnelund påbörjar sin anställning den 1 november 2019.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons