M&A

Sex rådgivare i Max Matthiessen-affären

I samband med uppköpet av Max Matthiessen har sammanlagt sex rådgivarfirmor deltagit i processen. Realtid har hela listan.

Uppdaterad 2020-05-27
Publicerad 2020-05-26

Att Nordic Capital köper Max Matthiessen från Willis Towers Wilson är den senaste tidens stora branschhändelse. Den ritar om spelplanen för försäkringsförmedling och finansrådgivning i hela Norden med särskilt stor påverkan på finansbranschen i Stockholm. Processen har enligt aktörerna själva tagit ett halvår. Vad affären är värd eller om det har funnits fler budgivare är inte känt. En uppskattning under gårdagen anger att affären bör vara i storleksordningen 4-6 miljarder kronor. Tydligt är att det pågår en konsolidering av branschen i Norden, där såväl Söderberg & Partners som den mindre utmanaren Säkra har varit aktiva på senare tid.

Som rådgivare i försäljningen har Willis Towers Wilson haft advokatbyrån Vinge. 

Nordic Capitals rådgivare är Citi för den finansiella delen, advokatfirman Cederquist för den juridiska delen. Dessutom har Nordic Capital använt konsult- och revisionsfirman PWC, managementkonsultbyrån Arkwright samt management- och teknikkonsultfirman Bearing Point.

Platsannonser