SEB i strategiskt samarbete med Kivra – blir minoritetsägare 

Taggar i artikeln

Kivra SEB
Publicerad
Uppdaterad

SEB har skrivit en avsiktsförklaring om att inleda ett nytt strategiskt samarbete med Kivra, som står bakom en digital posttjänst. Parterna skriver i ett pressmeddelande att ambitionen är att kunna leverera ”en ny form av bankupplevelse”.

Finwire

 

Samarbetet innebär att SEB gör en investering och blir minoritetsägare i Kivra, något belopp anges dock inte.

”SEB har en stark egen plattform och hög innovationskraft. Att de nu tillgängliggör tjänster och viktigheter även i Kivra, för kundens bästa, är väldigt lyhört och framåtlutat”, säger Henrik Lönnevi, vd på Kivra.

Annons

Partnerskapet uppges vara en del av SEB:s digitaliseringsambitioner och en viktig del är att i högre utsträckning kunna möta användarnas växande behov.

”Genom detta partnerskap tar vi ytterligare ett viktigt steg på vår digitala förändringsresa. Vi är övertygade om att den ökade flexibilitet och tillgänglighet som partnerskapet med Kivra medför kommer att vara till stor nytta för våra kunder”, säger Jonas Söderberg, chef för SEB:s division Företag & Privatkunder.

Idag ägs Kivra av 41an Invest (Karl-Johan Persson och Stefan Krook), FAM (Wallenbergstiftelserna), styrelse och personal.
 

Annons

Annons