Finans Nyhet

Schibsted ökar stort i Tibber – köper Stordalens del

Taggar i artikeln

Petter Stordalen Schibsted
Tibber, Petter Stordalen, Strawberry, SchibstedTibber, Petter Stordalen, Strawberry, Schibsted
Foto: Tibber
Publicerad

Petter Stordalens bolag Strawberry säljer sin ägarandel i Tibber till Schibested i en transaktion värd 350 miljoner norska kronor.

Realtid.se

Den 2 september i år gick Schibsted in som investerare i det digitala elbolaget Tibber genom att Tibber köpte Schibsteds svenska bolag Kundkraft AB med aktiekapital. Nu investerar Schibsted ytterligare cirka 350 miljoner norska kronor i Tibber genom att norska Strawberry säljer sin ägarandel i Tibber till bolaget.

Genom den här investeringen – i kombination med investeringen som nyligen gjordes i samband med Tibbers köp av Kundkraft – kommer Schibsted äga totalt 15 procent av Tibber. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i oktober 2016 som Tibbers grundare Edgeir Vårdal Aksnes vann grundartävlingen Strawberry-millionen och fick Petter A. Stordalen med på ägarsidan genom att han investerade 2,5 miljoner kronor. Sedan dess har Stordalen med sitt bolag Strawberry Equities investerat ytterligare i flera emissionsrundor, och hade innan försäljningen till Schibsted en aktieandel på 11 procent i Tibber. 

Annons

Tibber har en ambitiös plan för en snabb internationell expansion, som förutom ytterligare satsningar i Norge och Sverige även omfattar Tyskland och Nederländerna. 

Transaktionen mellan Schibsted och Strawberry väntas bli helt klar i november 2021. 

 

Annons

Annons