AffärerNyhet

SBB säljer av Svenska Myndighetsbyggnader

”SBB måste fokusera på sin kärnverksamhet, öka transparensen och frigöra kapital för att kunna återköpa obligationer och skapa förutsättningar för en starkare rating,” säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.
Publicerad
Uppdaterad

SBB har sålt ägarlån för 1 465 miljoner kronor med avsikt att sälja sin JV-andel i Svenska Myndighetsbyggnader AB till Kåpan Pensioner

Realtid.se

SBB har sålt efterställda ägarlån (ägarlån är till Svenska Myndighetsbyggnader AB (”SMB”)) för 1 465 mkr till Kåpan Pensioner. Beloppet motsvarar 93,91 procent av det nominella värdet. Vidare har parterna kommit överens om att ambitionen är att Kåpan Pensioner senast 31 december i år köper SBB:s andel i JV-bolaget SMB (JV ägt 50/50 mellan SBB och Kåpan Pensioner).

–SBB måste fokusera på sin kärnverksamhet, öka transparensen och frigöra kapital för att kunna återköpa obligationer och skapa förutsättningar för en starkare rating. Kåpan Pensioner är en stabil och långsiktig ägare av SMB och vi är stolta över att vi tillsammans skapat ett starkt bolag med fokus på fastigheter för en effektiv lokalförsörjning till statliga myndigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB i en skriftlig kommentar.

Annons