Finans Nyhet

SAS får godkänt av domstolen för exitfinansiering

Taggar i artikeln

SAS
Publicerad
Uppdaterad

Den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt i USA har godkänt SAS ingående av investeringsavtalet med det vinnande budkonsortiet i SAS anskaffningsprocess för exitfinansiering.

Realtid.se

Det vinnande budkonsortiet består av Castlelake, L.P. som företrädare för vissa fonder och närstående  Air France-KLM S.A. och Lind Invest ApS tillsammans med den danska staten.

Den överenskomna transaktionsstrukturen innefattar en investering i det rekonstruerade SAS om sammanlagt 1 200 miljoner USD (13,2 miljarder SEK),[1] bestående av 475 miljoner USD (5,225 miljarder SEK) i nya onoterade aktier och 725 miljoner USD (7,975 miljarder SEK) i säkerställda konvertibla skuldebrev.

SAS har också erhållit slutligt godkännande från den Amerikanska domstolen för bolagets nya debtor-in-possession (”DIP”)-finansiering om 500 miljoner USD (5,5 miljarder SEK) med Castlelake. Den nya DIP-finansieringen används bland annat för att refinansiera SAS ursprungliga DIP-lån och innebär en betydande förlängning av finansieringsperioden för DIP-lånet, tillräcklig för att överbrygga perioden fram till chapter 11-processens slutförande.

Annons

Här är alla rådgivare i processen:

Weil, Gotshal & Manges LLP är global juridisk rådgivare och Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB är svensk juridisk rådgivare till SAS. Seabury Securities LLC och Skandinaviska Enskilda Banken AB är investmentbanker. Seabury Securities LLC är även rekonstruktionsrådgivare till SAS. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP är juridisk rådgivare, Rothschild & Co är investmentbank och SkyWorks Holdings LLC är flygkonsult till Castlelake. White & Case LLP, Paul McGeown och Sheppard, Mullin, Richter & Hampton LLP är juridiska rådgivare till Air France-KLM. Bech-Bruun Advokatpartnerselskab är juridisk rådgivare och Latham & Watkins LLP är amerikansk juridisk rådgivare till Lind Invest.

Annons