Juridik Nyhet

SAS åläggs vite av Nasdaq för läckta nyheter

Publicerad
Uppdaterad

Nasdaq ålägger SAS med vite till följd av flygbolagets informationshantering i anslutning till pilotstrejken den 4 juli. Vitet ligger på tre gånger årsavgiften till börsen.

Mats Hård

— Intresset för medlingen mellan SAS och SAS Scandinavias pilotföreningar var väldigt stort från både inrikes och internationella medier. I samband med att medlingen avslutades och strejken bröt ut den 4 juli var det viktigt att informera om strejken så snabbt som möjligt för att minimera konsekvenserna av strejken för SAS kunder, skriver flygbolaget som svar på vitet och fortsätter:

— SAS offentliggjorde ett regulatoriskt pressmeddelande avseende strejken så snart det var möjligt, men av tekniska skäl publicerades pressmeddelandet några minuter efter att nyheten nått medierna utanför lokalerna för medlingen. Att nyheten nådde media några minuter innan det regulatoriska pressmeddelandet publicerades är naturligtvis mycket olyckligt och Nasdaq Stockholms disciplinnämnd har till följd därav beslutat att ålägga SAS ett vite motsvarande 3 gånger SAS årsavgift till börsen.

SAS har vidtagit åtgärder för att förstärka sina rutiner som ska säkerställa att insiderinformation inte når ut i media innan bolaget slutfört distributionen av ett regulatoriskt pressmeddelande.

Annons
Annons