Finans Nyhet

Ryanair genomför första ordinarie utdelningen 

Taggar i artikeln

Ryanair
Publicerad
Uppdaterad

Lågprisflygbolaget Ryanair redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelsevinsten ökade.

Finwire

Omsättningen steg 22,7 procent till 4 926 miljoner euro (4 015). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 4 870.

Rörelseresultatet blev 1 705 miljoner euro (1 276). Rörelsemarginalen var 34,6 procent (31,8).

Resultatet efter skatt blev 1 515 miljoner euro (1 076).

Annons

Styrelsen föreslår en första ordinarie utdelning om 400 miljoner euro, motsvarande cirka 0,35 euro per aktie. Utbetalning kommer att ske i april och september. Framöver siktar bolaget på att dela ut 25 procent av vinsten.

Ryanair upprepar att man räknar med att transportera cirka 183,5 miljoner passagerare under räkenskapsåret. Det innebär en ökning med 9 procent mot föregående år. Siffran hänger samman med om det levereras plan från Boeing. Lågprisjätten spår även fortsatt att enhetskostnaden stiger med cirka 2 euro i år.

Bokningarna (både trafik och biljettpriser) är robusta under den sena oktobermånaden och under den intensiva reseperioden runt jul, skriver bolaget. Snittpriserna för biljetter väntas vara upp med ”mid teens” jämfört med föregående år. Ryanair lägger dock in en brasklapp att det fortsatt är väldigt svag visibilitet inför det fjärde kvartalet. Det är också det svagaste kvartalet då det inträffar efter julperioden.

Annons

Ryanair spår ett resultat före skatt om 1,85-2,05 miljarder euro för helåret. Bolaget antar då en modest förlust under vinterperioden.

 

Annons