FinansNyhet

Rusning efter bortglömda tjänstepensionspengar

Publicerad
Uppdaterad

Du har pengar som väntar på dig – du kommer väl ihåg dem? Påminnelsen som drygt 8 600 av SPV:s kunder fick i februari har gett ett gott resultat. Antalet ansökningar om den förmånsbestämda delen har ökat markant jämfört med tidigare år.

Varje år skickar Statens tjänstepensionsverk, SPV, ut ett meddelande om det så kallade årsbeskedet för tjänstepensionen till cirka 640 000 statligt anställda och tidigare statligt anställda.

I år fick drygt 8 600 av dessa personer ett särskilt budskap med en påminnelse om att de har tjänstepension som de inte har tagit ut. Det var personer som fyllt 67 år, slutat sin statliga anställning och som inte tagit ut sin förmånsbestämda del. Frågan löd: Du kommer väl ihåg att du har tjänstepension från statlig anställning? Därefter fick personerna en uppmaning om att titta till sina pengar och att ansöka om dem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nu ser SPV resultatet av utskicket.

Annons

Den lilla frågan gav ett bra gensvar. Det vanliga utskicket genererar alltid ansökningar om den förmånsbestämda delen, men i år ökade ansökningarna med över 100 procent under utskicksperioden.

 

Annons