FinansNyhet

Rocker till börsen nästa vecka

Rocker, Hanna NeidenmarkRocker, Hanna Neidenmark
Hanna Neidenmark, vd för Rocker. Foto: Rocker
Publicerad

Schibstedbolaget Rockers första handelsdag på First North Growth Market förväntas bli nästa vecka, den 29 oktober.

Realtid.se

Det var i förra veckan som Rocker offentliggjorde sin avsikt att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market och i samband därmed erbjuda aktier till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och internationellt .

Det slutgiltiga priset i erbjudandet är fastställt till 16,50 SEK per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga aktier i bolaget om cirka 1 492 miljoner kronor efter att erbjudandet genomförts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 12 121 212 nyemitterade aktier, vilket motsvarar cirka 13,41 procent av aktierna. De nyemitterade aktierna förväntas tillföra bolaget cirka 200 miljoner kronor före avdrag för kostnader.

Annons

Rockers två största aktieägare, Schibsted Tillväxtmedier och LMK har åtagit sig att teckna aktier i erbjudandet till ett sammanlagt värde om upp till 100 miljoner kronor med garanterad tilldelning om minst 45 miljoner kronor.

Aktierna kommer att erbjudas till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och internationellt i enlighet med gällande lagar och undantag.

– Vi har en bevisad affärsmodell med intäkter från flera olika källor såsom lån, krediter och betallösningar genom bra partnerskap. Våra produkter och tjänster är byggda för att snabbt kunna skalas ut i nya marknader, säger Rockers vd Hanna Neidenmark i en skriftlig kommentar.

Annons

– Schibsted har haft förmånen att bygga miljardbolag inom fintech tillsammans med Rockers grundare Jonas och Dennis tidigare, med bolaget Lendo. Vår succéresa tillsammans då lärde oss att det krävs laserfokus på slutkunden samt modern teknologi för att lösa de problem som finns i, och skapa möjligheter i hanteringen av, vardagliga finansiella tjänster,  säger Richard Sandenskog, styrelseledamot i Rocker och investeringsansvarig för venture på Schibsted.

Hanna Neidenmark har varit Rockers vd sedan hösten 2020. Hon har tidigare arbetat nära Rockers grundare, vilka även har grundat Lendo. På Lendo verkade hon under tio år i ett flertal olika roller, inledningsvis som produktchef och därefter som CFO. 2016 tog hon över som vd och koncernchef för Lendo efter Dennis Ahlsén.

Bolaget bedriver verksamhet inom två affärsområden; Rocker You, där Rocker erbjuder finansiella tjänster på nätet och genom appen till privatpersoner avseende vardags­ekonomin, respektive Rocker Pay, där Rocker erbjuder betallösningar för den snabbväxande cirkulära ekonomin för begagnade varor som köps och säljs via marknadsplatser på nätet.

Annons

Bolaget avser att fortsätta fokusera på produktbreddning och nya innovativa tjänster bland annat inom försäkringar, bolån och lönekonton.

Prospektet har godkänts av FI.

Carnegie och Pareto är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners, Advokatfirman Vinge och Milbank LLP är legala rådgivare. Wigge & Partners Advokat KB är legal rådgivare till Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Erik Penser Bank är bolagets certifierade rådgivare. 

Preliminär tidsplan:

Anmälningsperiod för allmänheten i Sverige: 20 oktober – 27 oktober 2021

Anmälningsperiod för institutionella investerare: 20 oktober – 28 oktober 2021

Första dag för handel i Rockers aktier: 29 oktober 2021

Likviddag: 2 november 2021

 

Annons