Foto: Anya Alenberg/Rikshem
Morgonsvepet

Rikshems vd lämnar

Rikshems vd Sophia Mattsson-Linnala lämnar nu i oktober, Lendify har slutfört nyemissionen och den samlade fondförmögenheten i Sverige minskade under augusti. Det är några av nyheterna i morgonsvepet denna tisdagsmorgon. 

Publicerad 2019-09-10

Rikshems vd lämnar
Fastighetsbolagets vd Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem den 31 oktober 2019. Hon har arbetat som vd inom bolaget sedan 2016. “Hon har lyckats med utmaningen att förändra bolaget från transaktionsintensivt med ett mycket stort fokus på tillväxt till ett företag som står väl rustat för framtiden med en stark grundplattform och en stabil förvaltningsorganisation” skriver Rikshem i ett pressmeddelande. 

Lendify har slutfört nyemissionen
Bankutmanaren har slutfört en nyemission om 197 miljoner kronor. Nyemissionen skapar rätt förutsättningar för fortsatt tillväxt. Nyemissionen sker till en pre-money värdering av Lendify uppgående till 1 000 miljoner kronor. DNB Markets agerade som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som juridisk rådgivare till Lendify i samband med nyemissionen.

Försiktigt fondsparande i augusti
Under augusti månad uppgick det totala nysparandet i fonder till 2,4 miljarder kronor. Nettoinsättningar gjordes i räntefonder, medan aktiefonder uppvisade nettouttag. Den samlade fondförmögenheten i Sverige minskade under månaden med 25 miljarder kronor och uppgick vid utgången av augusti till 4 713 miljarder.

Brittiska talmannen avgår 
John Bercow, talman i det brittiska parlamentet, uppger han att kommer att avgå vid nästa val, om parlamentet röstar för nyval på måndagen. Om parlamentet inte röstar för detta kommer han ändå avgå den 31 oktober, rapporterar Reuters.

Spretig börsdag i Asien och på Wall Street
Asienbörserna spretade svagt åt olika håll på tisdagsmorgonen. I Kina och Hongkong var utvecklingen mestadels negativ, medan Tokyo och Sydkorea steg något. Wall Street öppnade uppåt när ännu en vecka av brexit och handelskrig inleddes, men vid stängning var det blandat resultat på börsen.

 

Platsannonser