Grant Thorntons fasad. Foto: Grant Thornton
Grant Thorntons fasad. Foto: Grant Thornton
Undersökning

Revisionsbyrå framröstad till Sveriges bästa arbetsgivare

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton placerar sig på första plats i Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare där medarbetare själva rankar sina arbetsgivare. Det är första gången sedan Universum startade sin undersökning 2009 som ett revisionsbolag blir Sveriges bästa arbetsgivare. 

Uppdaterad 2017-11-09
Publicerad 2017-11-09

Grant Thornton har haft högst betyg av revisions- och konsultföretagen fem år i rad, men i år toppar man alltså hela undersökningen, oavsett bransch. Av de över 500 medarbetare som svarat på undersökningen får Grant Thornton betyget 8,6 av 10. Detta kan jämföras med snittet bland de fem topplacerade företagen som är 7,1. 

I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare har företagens egna medarbetare bedömt sin nuvarande arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Grant Thorntons vd, Anna Johnson, är mycket glad över att företaget rankas etta. 

– Resultatet är ett bevis på att stort fokus på kulturen är en framgångsfaktor. I undersökningen lyfter våra medarbetare framförallt fram ledarskapet och att vi på Grant Thornton erbjuder flexibilitet, säger Anna Johnson i ett pressmeddelande.

Framåt menar hon att en del av attraktionskraften ligger i att vara en hållbar arbetsplats. Omvärlden förändras och det är en utmaning för branschen att fortsätta att vara attraktiv. Bara Grant Thornton behöver anställa uppemot 300 nya medarbetare kommande år. Men att hitta framtidens kompetens är inte lätt. 

– Förhoppningsvis bidrar Grant Thorntons förstaplats till att branschen i stort kan bli mer attraktiv. För egen del måste vi jobba ännu hårdare med att nå ut med budskapet om hur det är att jobba här, vilka roliga utmaningar våra medarbetare ställs inför och vilka spännande karriärvägar det finns. Det räcker inte med att våra egna medarbetare vet om det och är stolta över det, vi måste låta fler veta vilken rolig bransch det här är, konstaterar Anna Johnson i pressmeddelandet.

Platsannonser