Bank & FintechNyhet

Resurs vill också utmana om bolån – samarbetar med Skandia 

Nils Carlsson, Resurs Bank, FinansinspektionenNils Carlsson, Resurs Bank, Finansinspektionen
Publicerad
Uppdaterad

Resurs Bank utökar nu sin produktportfölj med bolån genom ett samarbete med Skandia.

Realtid.se

I rådande energikris har intresset för gröna investeringar i hemmet som bland annat solceller och värmepumpar som minskar energiförbrukningen ökat markant. Resurs passar på att positionera sig genom erbjuda lånemöjligheter anpassade för gröna investeringar, och detta ska göras tillsammans med Skandia.

Bolånen ska förmedlas via Hemma Sveriges plattform som Resurs förvärvade i somras.

Samtidigt med det förvärvet ingick Resurs partnerskap med ett tiotal företag jobbar med installation av solceller som bland andra 1KOMMA5°, Ecokraft och Svea Solar.

Annons

– Genom att erbjuda enkla och transparenta bolån kan vi bidra till att fler får möjlighet att genomföra gröna investeringar i hemmet vilket är positivt för både konsumenten och för klimatet, säger Johanna Cerwall, vd Skandiabanken i en skriftlig kommentar.

Under onsdagen blev det också känt att Skandiabanken inlett ett samarbete med Bosam i syfte att underlätta för fler förstagångsköpare att kunna köpa en egen lägenhet. Samarbetet innebär att Skandiabanken efter sedvanlig kreditbedömning kommer att kunna tillhandahålla bolån till kunder som köper en lägenhet i en Bosam-förening, där föreningen står för en större del av lånet än i en traditionell förening.

Bosam-modellen bygger på att bostadsrättsföreningen står för en större del av lånet än i en traditionell förening. Bosam ger ut föreningslån med fast ränta och fast amorteringsplan. Lånen har en löptid på 20 år och finansieras av institutionella investerare med långsiktig investeringshorisont.

Annons
Annons