Bank

Resurs Bank och Hemma i samarbete om klimatsmarta lån till privatpersoner

Som en del av nischbankens strategi att erbjuda klimatsmarta kreditlösningar inleder Resurs Bank ett samarbete om hållbara lån med bostadskreditinstitutet Hemma.

Publicerad 2021-07-13

Genom ett nytt samarbete med bostadskreditinstitutet Hemma kommer Resurs Bank inom kort att erbjuda fler privatpersoner möjligheten att teckna förmånliga hållbara privatlån. Det framgår av ett pressmeddelande.   

Av de omkring 2,1 miljoner singelfamiljehus i Sverige uppfyller mindre än en procent kraven för att anses ”gröna”, enligt Resurs Bank, som via det nya samarbetet vill erbjuda tydliga ekonomiska incitament “att göra hållbara investeringar i hushållet”.  

– Vi är stolta över att tillsammans med Hemma kunna erbjuda våra kunder möjligheten att investera i klimatsmarta lösningar till ett förmånligt pris, där villkoret är att lånet används till hållbara energi-investeringar i hemmet. Den här typen av låneerbjudande behöver vi se mer av i branschen och är ett tydligt steg i den riktningen mot ännu mer affärsdrivet hållbarhetsarbete, säger Felix Erlanson, Sales Manager, Nordic Consumer Loans på Resurs Bank, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in