Finans Nyhet

Realtid först i Sverige med ”one-click-pay”

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid blir först i Sverige med styckeförsäljning där du som läsare kan köpa artiklar direkt med ”one-click-pay” med Swish.

Realtid.se

Lösningen i samarbete med Quiqly är något som Realtids chefredaktör Camilla Jonsson tror kan leda utvecklingen för betalväggar framöver.

– Att behöva skapa konto är något som kan upplevas som krångligt. Hela processen med ”one-click-pay” tar under fem sekunder, och den snabbheten är något som vi tror kommer att bli branschstandard, säger Camilla Jonsson.

Quiqly grundades 2021 med målet att hjälpa tidningar att nå fler presumtiva kunder. Bolaget kompletterar den befintliga säljtratten med datainsikter, fler betalande användare samt ökad relation med läsarna. Med få klick stärker Quiqly den långsiktiga relationen och ger samtidigt en ytterligare intäktskälla.

Annons

Samarbetet med Realtid inleddes i januari tidigare i år och tar nu ett ytterligare steg med one-click-pay, där Realtid får bli proof of concept.

–Vi gillar att samskapa nya innovativa lösningar i en bransch som stått still med etablerade aktörer. Att alltid ha läsaren i fokus är det viktigaste, säger Maria Pellborn, Realtids vd.

– Med Quiqlys lösning kan vi enkelt ta betalt för i stort sett allt, exempelvis rapporter, filmer, domslut med mera. Läsarintäkter är nödvändigt, eftersom det inte går att driva en hållbar affär med enbart annonsintäkter.

Annons

Annons