Ratosägda Arcus köper nordiska spritvarumärken

Förvärvar Aalborg och andra spritvarumärken för 880 miljoner kronor.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-07-13

Den nordiska vin- och spritkoncernen Arcus ökar portföljen och förvärvar spritvarumärkena Aalborg, Brøndums, Gammel Dansk och Malteser.

Riskkapitalbolaget Ratos äger sedan 2005 83 procent av Arcus.

- Arcus-gruppen har vuxit starkt inom vinsegmentet i Sverige och Norge under senare år och är idag den största vinleverantören i Norden. Nu tar vi nästa steg och stärker även portföljen av spritvarumärken. Detta är ett strategiskt viktigt förvärv som ökar Arcus-gruppens storlek och marknadsnärvaro inom spritsegmentet betydligt, säger Ratos vd Susanna Campbell i en kommentar.

Säljaren är Pernod Ricard och prislappen för varumärkena hamnar på 880 miljoner svenska kronor. Köpet kommer till största del finansieras genom att Arcus-gruppen tar på sig lån.

- Arcus-gruppens strategi är att bygga starka lokala nordiska varumärken och att göra nordisk akvavit än mer attraktiv internationellt. Vi har en lång tradition av att göra detta framgångsrikt i Norge och Sverige. Därför är vi mycket glada över att kunna öka vår närvaro i Danmark och Tyskland genom att komplettera vårt sortiment med starka och välkända varumärken såsom Aalborg och Gammel Dansk, säger Arcus-gruppens vd Otto Drakenberg.

Platsannonser

Logga in