– Vi kommer att lansera nya produkter eller justera våra befintliga ränteprodukter lite för att ge dem en hållbarhetsvinkel; det kommer sannolikt att hända i det första kvartalet 2020, säger Göran Espelund. Foto: Lannebo Fonder 
Fonder

Räntefonder och förvärv i fokus för Lannebo Fonder

Lannebo Fonder strävar efter att öka sina ränteplaceringar på medellång sikt. Det säger företagets grundare och styrelseordförande Göran Espelund. 

Uppdaterad 2019-11-06
Publicerad 2019-11-06

I dag investerar Lannebo Fonder i 85 procent i aktier och endast 15 procent i bolagets tre räntefonder.

Lannebo Fonders grundare och styrelseordförande Göran Espelund säger till AMWatch att Lannebo Fonder traditionellt sett har investerat i aktier men att man i framtiden strävar efter att investera lika mycket i räntor som i aktier.

– Vi kommer att lansera nya produkter eller justera våra befintliga ränteprodukter lite för att ge dem en hållbarhetsvinkel; det kommer sannolikt att hända i det första kvartalet 2020, tillägger han. 

Lannebo Fonder förvaltar totalt 17 fonder. 

Espelund avslöjar även planerna för att utöka verksamheten i alla de nordiska länderna, inklusive Island. 

– Detta kommer naturligtvis att ta tid, men utanför Norden växer vi redan och från andra marknader, och vi välkomnade nyligen de första spanska investerarna till våra fonder, säger Espelund. 

Företaget kan också växa genom förvärv, tillägger han. 

– Det kan finnas en möjlighet att förvärva mindre företag, säger han och pekar på den förändring som sker på fondmarknaden i Sverige med konsolideringen.

Platsannonser