Fintech

Quickbit lanserar app och betalkort 

Fintechbolaget Quickbit lanserar en app, Quickbit App, samt ett betalkort, Quickbit Card, som ska förenkla användandet av kryptovaluta i människors vardag.

Uppdaterad 2020-05-07
Publicerad 2020-05-07

Lanseringarna av Quickbit App och Quickbit Card är en del i bolagets strategiska inriktning att utöver den nuvarande affären riktad mot e-handlare även utveckla lösningar riktade direkt mot konsumenter. Lansering av Quickbit App och Quickbit Card kommer att ske globalt med start i Europa under hösten 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att använda appen kan användare köpa, sälja och förvara kryptovalutor. Appen gör det även möjligt att överföra pengar över hela världen utan höga avgifter samt att genomföra växlingstransaktioner mellan traditionella valutor och kryptovalutor. Quickbit App kommer att finnas tillgänglig på IOS samt Android.

Lanseringen av appen och betalkortet skapar fler intäktsströmmar som är oberoende av transaktionsflöden från nuvarande verksamhet.

–Med lanseringen av appen och kortet tar vi ett stort steg närmare att introducera kryptovaluta i människors vardag. Vi har använt kända och välanvända koncept – en app och ett betalkort – för att göra denna introduktion trygg för människor samtidigt som vi har lagt stort fokus på att skapa en hög användarvänlighet för att göra upplevelsen av krypto-betalningar bättre än någonsin, säger Serod Nasrat, vd för Quickbit i en skriftlig kommentar.

Platsannonser